Onmisbaar voor het gezin

De familiale verzekering – ook verzekering BA Privéleven genoemd – betaalt in jouw plaats de schade die jezelf of een lid van je gezin heeft veroorzaakt aan een ander. Zo is jouw gezin en je portefeuille altijd beschermd tegen grote of kleine ongelukjes.

Hoewel de familiale verzekering in België niet verplicht is, raden we je er toch aan één te nemen. Zo start je met gerust gemoed de dag en hoef je niet wakker te liggen van mogelijke tegenslagen. De verzekering is er voor jezelf, je gezin en je huisdieren. Bovendien is deze verzekering niet duur en zijn de verzekerde bedragen erg hoog.

Samengevat: een familiale verzekering voorziet in een schadevergoeding ten opzichte van derden in uw privéleven.

Let op: alleen schade in de privésfeer wordt vergoed. Er mag nooit sprake zijn van een contractuele band of arbeidsovereenkomst.

Schade aan eigen bezittingen of aan leden van je gezin is niet gedekt. Daar hebben we de polis Persoonlijke Ongevallen voor.

Voorbeelden:

Je leent de nieuwe fiets van je buurman. Wanneer je naar de bakker fietst, kom je ten val. De fiets is ernstig beschadigd.
In dit geval komt de familiale verzekering niet tussen. Als je iets leent van iemand dan is er sprake van een 'contract'. Ook al is er niets op papier gezet.

Je parket heeft een nieuwe laag vernis nodig. Voor een optimaal resultaat moet het oude vernis er af. Je huurt daarvoor een schuurmachine bij een professioneel verhuurbedrijf. Jouw zoon die je bij dit klusje helpt, let niet goed op en de schuurmachine raakt overhit.
Ook in deze situatie zal de familiale verzekering niet tussenbeide komen. Je bent contractueel aansprakelijk omdat je de machine hebt gehuurd. 

Voor uw familiale verzekering stellen wij u als makelaar volgende formules voor:

Vraag uw persoonlijke offerte aan

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

Velden met een * zijn verplicht